Superpromo januari: Prosecco Crede 2021

Prosecco del Valdobbiadene Brut Crede 2021

De Prosecco Crede heeft een briljante strogele kleur met mooie persistente pareling. Boeket van wilde bloemen en exotisch fruit. Zachte smaak met indrukken van appelen en peren. Harmonisch en sappig. Droge afdronk.

  • DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco
  • 91% glera, 6% chardonnay, 3% pinot nero
  • Veneto

Normaal € 19,99 nu met 20% korting aan € 15,99.

Bestel hier de Prosecco Crede 2021 met 20% korting


Robert Parker - 90/100

Here is another classic sparkling wine from northeast Italy. The Bisol 1542 2021 Valdobbiadene Prosecco Superiore Crede Brut is crisp and citrusy with crushed oyster shell, flint and grated ginger. The wine ends with fresh, steely effervescence. 


Wijnhuis Bisol

De geschiedenis van de familie Bisol in Valdobbiadene gaat terug tot de 16de eeuw. De druivenkweek was haar voornaamste activiteit, tot Eliseo Bisol in 1875 besloot om zelf wijn te gaan maken van zijn druiven. De Eerste Wereldoorlog zorgde voor heel wat schade in de wijngaarden en aan het bedrijf. Na de oorlog begon Elio’s zoon Desiderio (roepnaam ‘Jeio’) met het aanplanten van nieuwe wijngaarden. Hij gaf het bedrijf een duwtje in de rug zodat zijn vier kinderen een succesvol bedrijf konden overnemen.

Vandaag telt het domein 177 hectare wijngaarden, waarvan 3 hectare gelegen zijn in de befaamde subzone Cartizze. Het bedrijf maakt zowel Prosecco’s als andere schuimwijnen. De Prosecco’s zijn gebaseerd op de gleradruif, terwijl de andere schuimwijnen op chardonnay, pinot bianco en pinot nero zijn gebouwd. Deze laatste schuimwijnen zijn bijna allemaal Talento Metodo Classico. Dat is een merknaam die over heel Italië wordt toegekend aan schuimwijnen die enkel met de drie vermelde rassen gemaakt worden, tweede gisting in de fles hebben ondergaan (= metodo classico), na de gisting minimum 15 maanden sur lie gerust hebben en die minder dan 12 g/liter restsuiker hebben. De drie beste Prosecco’s zijn dan weer gemaakt van de individuele wijngaarden ‘Crede’, ‘Vigneti del Fol’ en ‘Cartizze’.

Ontdek hier alle wijnen van dit wijnhuis