Superpromo januari: La Grola 2018

2018 La Grola

De dieprobijnrood gekleurde La Grola geurt aangenaam naar rijpe zwarte bessen en naar bloemen. De lichte houttoets in de neus zorgt voor extra complexiteit. Vrij krachtig in de mond met intens fruit en een hint chocolade.

  • IGT Veronese
  • 90% corvina, 10% oseleta
  • Veneto

Normaal € 23,97 nu -20% korting aan € 19,18 !

Bestel hier de La Grola 2018 met 20% korting.

Valpolicella

De regio Valpolicella ligt tussen Verona en het Gardameer, in de nabijheid van Venetië. In de late middeleeuwen was Venetië een belangrijk internationaal handelscentrum. Daarom bouwden verschillende aristocraten prestigieuze villa's in dit gebied.  De villa's waren een voorbeeld van de Italiaanse Renaissance architectuur en werden omgeven door prachtige tuinen en wijngaarden. De wijnbouw floreerde in deze periode. De naam Valpolicella stamt uit deze tijd en komt van het Latijns 'Vallis-polis-cellae', wat 'vallei met vele kelders' betekent.

 

Allegrini

Al vijf eeuwen lang is de familie Allegrini gevestigd in Fumane, in het hart van de Valpolicellaregio. Het familiedomein werd vanaf het midden van de 20ste eeuw geleidelijk aan opgebouwd door Giovanni Allegrini, die in 1983 overleed. Op het fundament dat door hem gegoten was, hebben zijn zonen Walter en Franco en zijn dochter Marilisa een domein van wereldklasse gebouwd.

De elegantie die de wijnen vandaag hebben, is het werk van de op zijn beurt veel te vroeg gestorven oudste broer Walter. Hij was de man in de wijngaard, die de structuur heeft uitgewerkt waarbinnen broer Franco en zus Marilisa zich nu nog steeds kunnen uitleven.

Franco is verantwoordelijk voor de talrijke innovaties op het vlak van vinificatie die de wijnen naar het hoogste niveau hebben getild, terwijl Marilisa de commerciële kant voor haar rekening neemt.

Het domein telt tegenwoordig iets meer dan 100 hectare wijngaarden waarmee een witte en zeven rode wijnen worden gemaakt. Gaande van de verfrissende witte Soave tot de rode topwijnen La Poja en de Amarone op basis van ingedroogde druiven blinkt de portfolio uit in pure wijnen vol klasse. Corvina, corvinone, oseleta, rondinella en sangiovese: de familie Allegrini verwerkt al deze (en nog andere) druivenvariëteiten in prachtige wijnen.