Superpromo: Feudi di San Gregorio

Superpromo Mei 

Deze maand hebben we niet één, maar wel 3 wijnen van het Campanese Wijndomein Feudi di San Gregorio in de aanbieding.

Greco di Tufo Cutizzi 

De intensgele Greco di Tufo 'Cutizzi' springt uit het glas met zalige perzik-en peerimpressies. De eveneens fruitige smaak is rijk en toch elegant door de mineraliteit en het perfecte evenwicht tussen rijp fruit en zuren. Lange, sappige afdronk vol zuiders fruit. 

  • Appellatie: DOCG Greco di Tufo
  • Druivensoort: 100% greco
  • Foodpairing : zeevruchten, mozzarella di bufala, spigola all'acqua pazza en pezzogna al forno

Fiano di Avellino Pietracalda 

De intensgele Fiano di Avelinno 'Pietracalda' knalt uit je glas met witte bloemen en wit steenfruit. Zalvende fruitige smaak waarin ook de mineraliteit van de vulkanische bodem komt piepen. Het perfecte plaatje wordt afgerond door de lange, sappige afdronk. 

  • Appellatie: DOCG Fiano di Avellino
  • Druivensoort: 100% fiano
  • Foodpairing : schaaldieren, vis, gegrilde zeevruchten of wit vlees

Falanghina Serrocielo 

De intensgele Falanghina 'Serrocielo' is een echte casanovawijn met zijn schitterende neus van perzik, peer en bloemen. De smaak is zalvend van structuur en surft verder op de intense fruitgolven waarbij frisse zuren voor voldoende spanning zorgen. 

  • Appellatie: DOC Falanghina del Sannio
  • Druivensoort: 100% falanghina
  • Foodpairing : Sautè van vongole, slaatje met garnalen, gebakken  mosselen, spaghetti met schelpdieren

 

 

Wijnhuis Feudi di San Gregorio

Feudi di San Gregorio bevindt zich in het hart van Campanië, op zo'n tiental kilometer ten oosten van Avellino. Het domein laat elke autochtone druif optimaal tot zijn recht komen door maximale aandacht te besteden aan de wijngaarden, de modernste vinificatietechnieken en een gezonde dosis marketing. 

Het gamma wijnen is bijzonder uitgebreid en elke wijn is een toonbeeld van balans en perfectie. Naast allerlei cuvées en blends van de autochtone druivenrassen heeft Feudi ook nog de speciale rode wijn 'Pàtrimo', een geconcentreerde topper op basis van merlot, die minstens 18 maanden in het eiken vat vertoefd heeft.

Bezoekers van het domein worden verwend met een bezoek aan de rozentuin en een rondleiding in de hypermoderne infrastructuur. Ook foodies komen hier aan hun trekken: Feudi heeft immers zijn eigen toprestaurant Marennà dat sinds 2009 onafgebroken werd bekroond met een Michelinster.