Superpromo februari 2020: Le Pupille

Morellino di Scansano 2018

De Morellino di Scansano heeft een diepe paarse kleur met een intens boeket van rijp fruit en confituur. Sappige wijn met ronde tannines en een fruitige afdronk. Schitterende verhouding prijs/kwaliteit.

  • DOCG Morellino di Scansano
  • 85% sangiovese, 10% alicante, 5% malvasia nera
  • Maremma Toscane

Normaal € 12,97, nu -20% korting aan € 10,38 !

Bestel hier de Morellino di Scansano 2018 met 20% korting.

 

Wijnhuis Le Pupille

Zowat dertig jaar geleden kreeg de wijnpassie van Elisabetta Geppetti vorm in Fattoria Le Pupille. Met de hulp van echtgenoot Stefano Rizzi en oenoloog Riccardo Cotarella werd Le Pupille uitgebouwd tot één van de fonkelende sterren aan het Italiaanse wijnfirmament.

Vandaag is het de Franse oenoloog Christian Le Somet, wijnmaker op Château Lafite en Château Latour, die de rol van consulent op zich neemt. Net buiten het productiegebied werd een gloednieuwe wijnkelder uit de grond gestampt waar de verschillende wijnen het levenslicht zien.

Plaatselijke held is de fruitige DOC Morellino di Scansano, een zoveelste synoniem voor de plaatselijke sangiovese, die wat hulp krijgt van alicante en malvasia nera. Een trapje hoger staat de krachtige en fluwelige ‘Poggio Valente’ die het moet stellen met minder alicante, maar beduidend langer op vat vertoeft. De frisse witte IGT ‘Poggio Argentato’ is een niet alledaagse versmelting van sauvignon blanc en traminer, maar de grote potten worden gebroken met ‘Saffredi’, een massieve houtgerijpte IGT van cabernet sauvignon, merlot en alicante.