Superpromo Brunello di Montalcino Annata 2014

Superpromo november: Brunello di Montalcino Annata 2014


De Brunello di Montalcino Annata heeft een lichte robijnrode kleur. De aroma's zijn intens fruitig en bloemig. Kruidige toets. De smaak is soepel, warm en rond. De afdronk is fruitig.

  • DOCG Brunello di Montalcino
  • 100% sangiovese grosso
  • Toscane

 

Bestel hier uw Brunello di Montalcino Annata 2014 met 20% korting.


 

 

Wijnhuis Ciacci Piccolomini d'Aragona

In Castelnuovo dell’Abate staat het statige 17de-eeuwse palazzo waar Guiseppe Bianchini tot voor enkele jaren de wijnen van Ciacci Piccolomini d’Aragona vinifieerde. Vandaag worden de wijnen geproduceerd en gebotteld in een gloednieuwe kelder net buiten het dorp. Wielrenner Paulo Bianchini ruilde zijn fiets in voor het erfgoed van zijn vader en ziet toe op de prestaties van het peloton wijnen.

Onderaan de ladder staat een sappige Rosso IGP Toscana. Een trapje hoger staan twee DOC Sant’Antimos: ‘Ateo’ met cabernet sauvignon en merlot in de blend en ‘Fabius’, een pure syrah. De Rosso di Montalcino vormt de prelude op de grote jongens. Er worden elk jaar twee Brunellos gemaakt: de gewone Brunello is een blend uit verschillende wijngaarden en de Brunello Pianrosso is een cru. In de allerbeste jaren wordt er ook nog een Brunello di Montalcino Riserva gemaakt die dan de absolute kopman is.