Superpromo april : Rosso di Montalcino 2019

2019 Rosso di Montalcino

Deze Rosso di Montalcino heeft een robijnrode kleur. Zeer fruitige neus met een kruidige toets. Energetisch en soepel van smaak met goed geïntegreerde tannines. Fruitige afdronk.

  • DOC Rosso di Montalcino
  • 100% sangiovese grosso
  • Toscane

Normaal € 17,97 nu -20% korting aan € 14,38 !

Bestel hier de Rosso di Montalcino 2019 met 20% korting.

Montalcino 

Montalcino is een gemeente in het Italiaanse Toscane, beroemd om de Brunello di Montalcino. Deze granaatrode wijn, gemaakt van de Sangiovese druif, met een stevig karakter is één van de allergrootste en bekendste wijnen uit Italië. Er wordt weleens gezegd: "Als Barolo de koning van Italië is, dan is Brunello de koningin."

 

Argiano

Op de top van een prachtige heuvel ten zuidwesten van Montalcino ligt de historische plaats waar de wijze mannen zochten naar Ara Jani, het legendarische altaar van de Romeinse god Janus. De statige Villa di Argiano werd in de renaissance gebouwd door de nobele Pecci-familie uit Siena. Het landgoed kwam in 1992 in de handen van gravin Noemi Marone Cinzano, die het in 2013 opnieuw doorverkocht aan een Braziliaanse investeringsmaatschappij. De authentieke kelders zijn nog steeds in gebruik en bevatten een heuse vinotheek van oude Brunello’s. Net buiten het oude domein, omgeven door 57 hectare wijngaarden, staan de meer moderne installaties voor botteling en stockage.

Naast de traditionele wijnen zoals de Brunello di Montalcino en Rosso di Montalcino toont sangiovese zich van een heel andere kant in de wijn ‘Suolo’, een heel moderne interpretatie van sangiovese. Cabernet sauvignon, syrah en merlot vinden elkaar in gelijke delen in ‘Solengo’, een moderne en geconcentreerde houtgerijpte IGP. Argiano heeft ook een sympathieke enoteca waar je nog een oude jaargang op de kop kan tikken.