Rosato

De zomer vraagt om frisse en fruitige wijnen, op het lijf geschreven van de betere rosé. Wij helpen u graag bij uw keuze en geven u alvast enkele tips voor verschillende gelegenheden.

De tijd dat rosé als eenvoudige wijn werd beschouwd, voor wie niet kon kiezen tussen wit en rood, ligt gelukkig ver achter ons. Het mooiste bewijs hiervan zijn de talloze heerlijke rosés in ons assortiment. We geven u graag enkele suggesties, voor  verschillende gelegenheden.

 

Onze rosé-suggesties voor deze zomer:

De lichte roséwijnen

Deze wijnen zijn ideaal om te genieten op een terras of als aperitief. Het alcoholpercentage ligt rond de 12 à 12,5%. Ze behoren tot de categorie 'Easy Drinking'. Wat is er fijner dan een fris en fruitig glaasje rosé op uw terras of in uw ligzetel... als het even kan aan de rand van het zwembad.

De zoetroze kleur doet watertanden. Serveer als aperitief, bij antipasti of een lichte pasta. Ook perfect bij zomerse salades. Kortom: dit zijn fruitige dorstlessers met klasse.

€ 7,99 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar
€ 8,95 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar
€ 9,99 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar

De complexere roséwijnen

Vaak geldt de regel: hoe donkerder de rosé, hoe complexer zijn smaak. Dit is niet altijd het geval, getuige daarvan de nieuwste aanwinst in ons gamma: Il Rosé di Casanova della Spinetta, een zalige wijn van de bekende familie Rivetti.  Dit zijn wijnen die meer geschikt zijn om bij de verfijnde gerechten te serveren.

€ 12,97 / fles

Tijdelijk niet beschikbaar
Dit product is niet leverbaar
€ 14,97 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar
€ 14,97 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar

Gastronomische roséwijnen

Tot slot zijn er pareltjes van rosato's  die gerust de gastronomische strijd aankunnen met hun witte en rode broers. We presenteren u graag enkele heuse ontdekkingen, die u ongetwijfeld zullen verbazen!

Absoluut het ontdekken waard is bv. de Zuid-Italiaanse 'Il Rogito', een klassewijn balancerend op de grens tussen rosé en rood. Uniek is zijn lichte houtrijping, waardoor hij zelfs een stevig stukje vlees op de barbecue aankan. Niet te koel serveren: 12 tot 14° is ideaal.
De 'Rosa Caolino' is ook een nieuwe ontdekking. Deze minerale rosé is afkomstig van het vulkanische eiland Lipari, ten noord-oosten van Sicilië.
En last but not least: de Etna Rosato van Tenuta delle Terre Nere is verkozen tot beste Italiaanse rosé door Vinious, met een score van 93/100.
Serveer bij de geraffineerde (barbecue-)gerechten!

€ 15,97 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar
bio
€ 19,99 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar

Wilt u de verschillende stijlen ontdekken? Maak het uzelf gemakkelijk en kies voor het suggestiepakket met 6 verschillende rosés: een mooie mix met telkens 2 flessen uit bovenstaande categorieën.
U krijgt nog een extraatje: een gratis flessenkoeler. De Icebag is een hip gadget, handig in gebruik en superleuk op uw terrastafel.

Gewoon vullen met water en wat ijsblokjes, fles erin en genieten maar!


Actuele status: Tijdelijk niet beschikbaar

€ 0,00 / pakket