Cocktailpakket

Cocktails maken doe je deze zomer op zijn Italiaans, met deze 3 unieke, Siciliaanse distillaten. Ga voor een combinatie van Amara met Prosecco, gin of Etna bitter.  Ken jij ze al?

Maak nu zelf je eigen cocktails met ons cocktailontdekkingspakket: Amara, Etna Bitter, Etneum Gin én Cuvée Jeio. Volg onze eenvoudige recepten of maak je eigen, unieke creaties !

 

 

 

 

Het Cocktailpakket : nu aan € 195

Ik bestel het cocktailpakket


Amara

Het unieke microklimaat en de specifieke bodem is de ideale thuisbasis van de siciliaanse bloedappelsien. Hun krachtige smaak en ideaal evenwicht tussen zuur en zoet maakt deze vrucht zo speciaal.

De Amara is een infusie van de schillen met kruiden en suiker. Het resultaat is een natuurlijk likeur, zonder additieven, met een gouden kleur en een typische mediterrane smaak. 

Amara, geserveerd met ijs, is een heerlijk digestief. Maar het is ook een ideale basis voor verschillende cocktails. Hier vindt u enkele ideeën. Laat uw inspiratie de vrije loop.

Amaraspritz
Amaragin
Amaricano

Etna Bitter

Deze extraverte likeur is een mix van Siciliaanse ingrediënten (Siciliaanse mandarijn, natuurlijke aroma's, amandel, witte wijn, appelsienen, kruiden, Siciliaanse honing van citroenbloesem). Het resultaat is een likeur die perfect kan worden gemixt in diverse cocktails. De grondstoffen worden geteeld aan de voet van de vulkaan Etna. Het is een perfecte mix van sensaties.

Etneus Gin

Deze Siciliaanse Premium Gin komt recht vanop de Etna. Ze is gemaakt van Siciliaanse bergamot, citroen en een brede waaier van wilde Siciliaanse kruiden en bloemen zoals wilde violet, vlierbes, citrusbloemen, eucalyptus, koriander, ... Een heerlijke, verfrissende nieuwkomer in de ginwereld! Exclusief verkrijgbaar bij Licata Vini.

 


Sicilia in the mix 

Amaraspritz

Amaraspritz

  • 5cl Amara
  • 5cl Sodawater
  • 10cl Prosecco
  • ijsblokjes, zeste van appelsien, muntblaadjes

Doe de Amara in een glas. Giet er het sodawater en nadien de Prosecco bij. Werk af met de ijsblokjes, de zeste en wat verse munt.

Amaragin

Amaragin

  • 3cl Gin
  • 3cl Amara
  • 12,5cl Tonic
  • ijsblokjes, schijfje bloedappelsien, takje rozemarijn

Doe de ijsblokjes in een glas. Giet er de gin, de Amara en nadien de tonic bij. Werk af met een schijfje appelsien en een takje verse rozemarijn.

Amaricano

Amaricano

Doe de Amara met de Etna Bitter in een glas. Voeg het sodawater en de ijsblokjes toe. Werk af met een schijfje appelsien.

Download hier het afdrukbare bestand om de recepten te bewaren.