Nieuw in ons gamma : Vietti

VIETTI...Wat zijn we fier met deze nieuwe parel in ons assortiment ! 
Vanaf vandaag zijn deze wereldwijd erg gegeerde wijnen verkrijgbaar bij Licata Vini.

Cantina Vietti, de nieuwste aanwinst in ons gamma, mag gerust gerekend worden tot de meest legendarische producenten van Piemonte (Italië). Het domein werd reeds einde 19e eeuw gesticht door Carlo Vietti en is intussen met Elena en Luca Vietti aan de 4e generatie toe.

Vietti is de enige producent in de regio die wijngaarden bezit in alle 11 dorpen die Barolo mogen produceren. Ook liggen ze aan de basis van de allereerste single vineyard Barolo (Rocche di Castiglione) en de vinificatie van arneis als monocepage. De laatste jaren legde Vietti de lat in Piemonte steeds hoger en werden nog extra wijngaarden op toplocaties bijgekocht. Op het 35 hectare grote domein wordt er alles aan gedaan om in de 21e eeuw verder door te breken tot de absolute wereldtop. De onwaarschijnlijk hoge scores van hun recentste jaargangen kunnen dit alleen maar bevestigen.

Al hun wijnen zijn van een uitzonderlijk hoge en consistente kwaliteit. Wijnmaker Luca Currado Vietti bouwde verder op het succes van zijn ouders Alfredo en Lucia. De nebbiolodruif speelt uiteraard eerste viool, maar ze behalen ook fantastische resultaten met de barbera- en arneis druiven. 

Ontdek hier het gamma van Vietti.