Il rosé di Casanova 2019 : 92 punten

Onze coup de coeur, Il Rosé di Casanova 2019, werd afgelopen week door wijnrecensent Antonio Galloni, Vinous, bekroond met maar liefst 92/100, de op één na hoogste score van alle Italiaanse rosés uit 2019!!

Een zoveelste meesterwerk van top-producent Giorgio Rivetti (La Spinetta & Contratto). De familie Rivetti bezit sinds een aantal jaren ook een 60-tal hectare wijngaarden rond hun Toscaanse domein Casanova della Spinetta, tussen Pisa en Volterra. Hier produceert de familie Rivetti wijnen op basis van sangiovese en prugnolo gentile, mét hun algemeen gelauwerde Piemontese know-how. De Rivetti's blijven moeiteloos de harten veroveren van de meest veeleisende wijnliefhebbers...nu ook in Toscane.

Il Rosé di Casanova

De Rosé Casanova is 100% La Spinetta-waardig, met die typische zalmroze kleur van de roséwijnen uit de Provence. In de neus zeer complex en floraal met mooi vers rood fruit en een fijne kruidigheid. In de mond strak, mineralig met een knisperige frisheid. De smaak is rijk en vol met veel fraicheur, een lichte tannine-achtige weerstand in de finale en vooral een formidabele lengte. Aangename afdronk met een tikkeltje ziltigheid. Wat is dit goed, zuiver en uitdagend gemaakt

Haal hem nù in huis, voor het te laat is! 

 

TIP : In deze tijden kunnen we jammer genoeg geen degustaties organiseren. Marketing-manager én mede-eigenaar van La Spinetta Anja Cramer  maakte speciaal voor de gelegenheid een Engelstalig tasting filmpje voor de Casanova della Spinetta 2019. Bekijk het filmpje hier.