Feelgood wijnen.

Bio en Biodynamische wijnen zijn voor enkele producenten een zeer bewuste keuze. Verschillende technieken worden gehanteerd, maar allen met éénzelfde doel: vermijden van chemicaliën in de wijngaard, zodat de gifrestanten tot een absoluut minimum worden herleid. 

Dirk Rodriguez neemt deze 3 Licata wijnen op in zijn selectie:

Bèta-delta Pinot- Grigio 2014 - Alois Lageder: complexe neus van kruiden, brioche, citrus, rijp steenfruit. Harmonieus op de tong, breed van palet, met een fijne onderliggende aciditeit en mineraliteit.

Etna Rosso 2013 - Setteporte: Kersenrood met terracotta-schijn. Enthousiaste neus van versgeplukte kersen en bosbes. In de mond schitterende harmonie van rijp fruit en vulkanische frisheid. Een perfecte ambassadeur voor de Etna-wijn.  

Jeio Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut: Zeldzame brut uit deze regio. Goed getypeerde neus met lentebloesem, citrus en wat witte perzik. Frisse aanzet in de mond, retour van citrus, strakke finale. Fraaie aperitief prosecco.