Giro della Primavera 2017

Tijdens deze lentedegustatie maakt u een korte wandeling doorheen ons uitgebreid assortiment. Op de proeftafels presenteren we u een 100-tal wijnen die de lente en zomer aankondigen. We presenteren u alle wijnen in opbouwende volgorde: van aperitief, fruitig wit, gastronomisch wit, fruitig rood, gastronomisch rood tot zoete wijnen. Zo komt elke wijn perfect tot zijn recht tijdens het degusteren.

Praktisch:

Openingsuren: Zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 april 2017 telkens van 11.00u tot 18.00u

Locatie: Licata Vini, Duifhuisweg 12, Diepenbeek.

Parking: Op zaterdag en zondag kan u uw wagen parkeren op de parkings van de aangrenzende bedrijven. 

Proefglas: Het proefglas is bij de inkom verkrijgbaar onder een waarborg van €5. Na afloop van uw degustatie kan u dit glas retourneren.

Deelnemen: De inkomprijs bedraagt € 15. Dit wordt een waardebon die u kan verzilveren bij een aankoop vanaf €150. Deze bon is geldig op onze volledige assortiment, ook de wijnen die niet in degustatie staan. U kan de bon gebruiken t.e.m 31 mei 2017.

U kan inschrijven met dit inschrijvingsformulier.

Eregast: Argiano - Montalcino

Op de top van een prachtige heuvel ten zuidwesten van Montalcino ligt de statige “Villa di Argiano”. De authentieke historische kelders zijn nog steeds in gebruik en bevatten een waar museum aan oude Brunello’s. Net buiten het oude domein, omgeven door 48 hectare wijngaarden, staan de meer moderne installaties voor botteling en stockage. Er is ook een sympathieke enoteca, waar ook oudere jaargangen kunnen worden geproefd, en een heerlijke bed & breakfast.

Argiano zit als producent op de snijlijn tussen traditie en innovatie. Enerzijds produceert men met de klassieke sangiovesedruif traditionele wijnen als Brunello di Montalcino, anderzijds geeft men met bijvoorbeeld de ‘Suolo’ er een heel moderne interpretatie aan. Het perfecte huwelijk tussen de Toscaanse bodem en klassieke Franse druivenrassen cabernet sauvignon, syrah, merlot en petit verdot vinden elkaar dan weer in de legendarische Supertuscan ‘Solengo’.

Graag presenteren we u tijdens de Giro della Primavera het volledige gamma van deze legendarische producent. Ook een Winemaker Dinner in een Limburgs toprestaurant kan niet ontbreken.

Op zondag 23 april heten we u welkom Buon'Eatalia voor een 4-gangen dinner met een wijndegustatie van de wijnen van Argiano. Lees hier meer info.