Wijnkelder beheer

U heeft een goed ingerichte en mooie wijnkelder, maar soms bent u het overzicht even kwijt? Meestal weten we heel goed wat we in de kelder leggen, maar zijn we minder stipt in het bijhouden van wat er verbruikt wordt. 
Hou daarom regelmatig een controle. Zo vermijdt u onaangename verrassingen.

Licata Vini helpt u graag bij uw kelderinrichting. Gebruik deze inventaris en houd een overzicht bij van de wijnen die u in uw kelder legt. Klik op de fiche om de pdf te downloaden en uw eigen inventaris te maken.  Lees hier hoe u de fiche gebruikt.

Voorbeeld inventaris wijnkelder.

Hoe gebruikt u deze inventaris?

  1. Naast de naam duidt u het type aan: Wit, Rosé, Rood, Mousserend of Zoet.
  2. Duidt ook de inhoudsmaat aan. Dit is een belangrijke indicatie voor het bewaarpotentieel. Wijnen in grotere flesformaten bewaren beter. Hier leest u meer daarover.
  3. In de eerste kolom noteert u alle gegevens over de wijn: producent, regio, druiven, jaargang... Tip: In onze wijnfiches kan u het bewaarpotentieel terugvinden, dit geeft u een richtlijn wanneer u de wijn best kan drinken.
  4. In de tweede kolom noteert u de info omtrent de aankoop: hoeveel flessen, wanneer, waar en aan welke prijs. Om steeds het juiste aantal in uw kelder te weten, is het handig om te turven wanneer u een fles uit de kelder haalt. 
  5. Heeft u de fles cadeau gekregen? Het is altijd prettig om zich te herinneren van wie of voor welke gelegenheid u de wijn kreeg.
  6. De laatste kolom gebruikt u voor de proefnotities. U kan verschillende notities toevoegen. Noteer de proefdatum om de evolutie van de wijn bij te houden. Met de sterretjes kan u de wijnen een beoordeling geven. 

Deel uw proefnotities of mening over onze wijnen. Zo helpt u andere wijnliefhebbers om een wijn te vinden naar uw smaak.