Rosato: op en top zomer

Rosé wijn wordt nog al eens beschouwd als wijn van mindere kwaliteit. Jammer, want in ons assortiment vindt u heerlijke rosés die absoluut in de smaak vallen. We stellen u enkele suggesties voor, aangepast aan verschillende gelegenheden.

Onze rosé-suggesties voor deze zomer:

De lichte rosé

Deze wijnen zijn ideaal om te genieten op een terras of als aperitief. Het alcoholpercentage ligt rond de 12 à 13%. Ze behoren tot de categorie 'Easy Drinking'. Wat is er mooier dan een licht rosé wijntje naast uw ligzetel aan het zwembad.

Deze wijnen zijn fris, droog en hebben een subtiel karakter. De zoetroze kleur doet watertanden. Serveer als aperitief, bij lichte tapas of charcuterie. Kan ook perfect bij lichte zomerse salades. Lichte zomerse dorstlesser met klasse.

De complexe rosé

Deze wijnen zijn meer geschikt om bij eerder verfijnde gerechten te serveren, zoals gerechten op basis van vis of wit vlees. De Rosé di Casanova is een echte publiekslieveling. Een zalmroze rosé van het Toscaanse familiedomein Casanova di Spinetta. 

De gastronomische rosé

Wist u dat we ook gastronomische rosés in ons assortiment hebben? Deze wijnen zullen u verbazen!

Zo is er bijvoorbeeld 'Il Rogito', een klasserosé met zelfs een lichte houtrijping, waardoor hij de lichtrode kleur kreeg.
De Rosa Caolino is een echte ontdekking. Deze wijn is afkomstig van het vulkanische eiland Lipari, ten noord-oosten van Sicilië.
Nog zeker het vermelden waard: de Purple Rose van Castello di Ama.
Serveer bij geraffineerde (barbecue-)gerechten!