Recepten met de aromatische olijfoliën van Muraglia

De aromatische olijfoliën van Muraglia geven elk gerecht een extra toets. De mogelijkheden zijn eindeloos. Squadra Licata Vini heeft zelf getest en geproefd. Hieronder vindt u enkele van onze eigen favoriete receptjes.  

Probeer ze zeker eens uit en laat ons weten wat u ervan vond. Deel foto's en inspiratie gerust op onze facebookpagina.

GEGRILDE GOUDBRASEM

Ingrediënten:
  • goudbrasem (1 per persoon), schoongemaakt en schubben verwijderd
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • knoflook
  • peper en zeezout
Bereiding

Dep de vis aan beide kanten droog met keukenpapier. Snijd een deel van de rozemarijn en de knoflook fijn. Meng dit met een scheutje olijfolie, peper en zout. Smeer beide kanten van de goudbrasem in met olijfolie en doe het mengsel met kruiden in de buikholte van de vis. Een takje rozemarijn achter de kieuwen zorgt nog voor extra smaak. Bak de vis op de barbecue aan elke kant. Mocht je nog wat rozemarijn over hebben, gooi je dit op de kool van de barbecue. Dit geeft nog extra smaak en verspreidt een heerlijke geur. Dit gerecht is lekker met groenten op de grill, zoals wortel, tomaat, zoete aardappel... Een beetje Olio al Limone van Muraglia bij het serveren maakt het helemaal af.

Wijnsuggesties:

Casanova della Spinetta - Il Rosé di Casanova 2018

 


RISOTTO MET DUO VAN ERWTJES

Ingrediënten:
  • 200 gr sluimererwten
  • 200 gr verse doperwten
  • 4 lente-uitjes of jonge ajuin
  • 250 gr risotto-rijst
  • 1 glas witte wijn
  • 1,5l groentebouillon
  • boter
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • voor de afwerking: bernagie, radijs en groene kruiden naar smaak (munt, peterselie...)
Voorbereiding:

Snij de groene stengels van de lente-ui in kleine ringen. Blancheer het witte gedeelte van de uien, de sluimererwten en de doperwten even in gezouten kokend water. Giet de groenten af en spoel onmiddellijk met koud water om de kleur te behouden en verdere garing te voorkomen. 

Bereiding:

Verhit de boter en stoof er het groene gedeelte van de ui in aan. Voeg de rijst toe en laat kort meebakken. Blus met de witte wijn, voeg peper en zout toe.

Voeg met een soeplepel de bouillon geleidelijk toe aan de risotto en roer tot het vocht is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de rijst al dente is (ca. 18').  Voeg nu de boter, de sluimererwten en de doperwten toe en roer voorzichtig tot de boter gesmolten is. Grill of bak ondertussen het witte gedeelte van de lente-ui lichtbruin.

Serveer de risotto samen met de gegrilde ui, de parmezaanse kaas en de Olio al Sedano van Muraglia. Een fris slaatje van bernagie, schijfjes radijs en groene kruiden naar eigen smaak maken het gerecht af.

Wijnsuggesties:

Belisario - Verdicchio di Matelica Vigneti del Cerro 2016


PITTIGE PIZZA MET SALAME PICCANTE

Ingrediënten:
  • pizzadeeg
  • tomatenpassata
  • sambal
  • oregano
  • peper en zeezout
  • look
  • salame piccante
  • zwarte olijven
  • mozzarella
  • olijfolie
  • uien
Voorbereiding:

Schil de uien en snij ze in kleine stukjes. Bak de uien in een diepe pan in wat olijfolie. Pel en plet de look en voeg bij de uien. Voeg een mespuntje sambal toe. Laat dit stoven tot de uien glazig zijn. Voeg nu de tomatenpassata toe en laat het geheel inkoken. Kruid af met zout, basilicum en oregano.

Bereiding

Snij de salame piccante en olijven in dunne schijfjes, brokkel de mozzarella in stukjes.

Bestrooi het werkoppervlak met bloem om de pizza voor te bereiden. Begin met de tomatenpassata. Strooi daarna de chorizo, de olijven en de mozarella. Eindig met wat oregano. Bak de pizza in de oven of op een pizzasteen op de BBQ. Serveer met wat rucola en de Olio al Peperoncino van Muraglia.

Wijnsuggesties:

Morgante - Nero d'Avola 2016


TONIJNTARTAAR

Ingrediënten:
  • 400 gr tonijn
  • 2 lente-uitjes
  • knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes
  • peper en zeezout
  • peterselie
  • 2 eetlepels sojasaus
Bereiding:

Snij de tonijn en de lente-uitjes handmatig in kleine blokjes. Rasp de knoflook. Meng in een grote kom de tonijn, samen met de andere ingrediënten. Proef voor de gewenste smaak. Werk de tartaar af met de Olio al Zenzero van Muraglia.

Wijnsuggesties:

Pieropan - Calvarino 2016

 

CADEAUTIP : Set Premium Aromatici