Asperges en Moscato Giallo Vogelmaier. Een perfect huwelijk.

Om een wijn te combineren met zijn ideaal gerecht, is wat wijnkennis nodig. Voor de typische smaak van asperges stellen we u hier onze suggestie voor. Om alle smaken tot hun recht te laten komen, vindt u hier ook een recept voor Aspergerisotto.  

Moscato Giallo

Een typische voorjaarsgroente van het voorjaar is de asperge. Zijn uitgesproken en typische smaak vraagt om een zuivere wijn. De Moscato Giallo Vogelmaier van Aloïs Lageder is de perfecte wijn voor de gerechten op basis van witte en groene asperges. 

Het wijnhuis Aloïs Lageder ligt in het uiterste noorden van Italië. Hier zijn voornamelijk de witte asperges zeer populair. De teelt wordt nauwgezet gevolgd. Ze dragen er zelfs het DOC keurmerk. Aloïs Lageder is één van de pioniers van biodynamische wijnbouw. In de visie die het wijnhuis uitdraagt, staan respect voor het terroir en toewijding centraal. Hun wijnen worden dan ook gekenmerkt door zuiverheid en finesse. 

Risotto met asperges

Risotto met asperges.

Het witte goud! Dat is de bijnaam van asperges. Meestal worden ze klaar gemaakt op Vlaamse wijze. Waarom niet eens een risotto met asperges serveren. Een eenvoudig maar puur gerecht. Met dit gerecht doet u uw tafelgenoten genieten. 

Dit heeft u nodig:

  • 500 gr asperges (witte en/of groene)
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 75 gr boter
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 300 gr risotto-rijst
  • 100 gr parmezaanse kaas

Bereiding:

Was en schil de asperges. Verwijder de houtachtige uiteinden, en snij de asperges in stukjes van ongeveer 3cm. Kook de stukjes asperges tot ze net gaar zijn, en voeg de punten het laatste minuutje toe. 

Haal de asperges uit het water en laat ze schrikken onder koud water om te voorkomen dat ze verder garen. Zet de asperges aan de kant. Het kookvocht van de asperges voeg je toe aan de bouillon. 

Verwarm de helft van de boter in een kookpot. Bak de uisnippers lichtjes (laat ze niet bruin worden) en voeg na een minuutje de rijst toe. Ook deze laat je lichtjes bakken, zodat de korrels bedekt zijn met vetstof. Begin nu met het toevoegen van de aspergebouillon. Start met een pollepel. Wacht met het toevoegen van de volgende lepel tot de bouillon volledig is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is. Test regelmatig de gaarheid van de rijst. 

Als de rijst gaar is roer je er de resterende boter door. Haal de pot van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Spatel er nu zorgvuldig de aspergestukjes door. Zet een deksel op de pot en laat enkele minuten rusten. 

Serveer de risotto, schenk een lekker glas witte wijn... en geniet!

€ 9,99 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
25 april 2017
€ 12,97 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
25 april 2017
€ 13,50 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
25 april 2017
€ 14,50 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
25 april 2017
€ 18,97 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
25 april 2017
€ 21,97 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
25 april 2017