Asperges en Moscato Giallo Vogelmaier. Een perfect huwelijk.

Om een gerecht te combineren met zijn ideale wijn, is wat wijnkennis nodig. Zo is er de uitgesproken smaak van de asperges die het niet gemakkelijk maakt om een passende wijn te vinden. De krachtige, ietwat bittere smaak van de groente vraagt een wijn die de bitterheid wat verzacht. Denk aan een witte evenwichtige wijn met een mooie en rijke smaak. Vermijd houtgelagerde wijnen, deze zullen de asperge overheersen.

Enkele wijnsuggesties:

€ 9,99 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017
€ 9,99 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017
€ 12,97 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017
€ 13,50 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017
€ 14,50 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017
€ 14,50 / fles

Beperkte voorraad: 7
leverbaar vanaf
30 mei 2017
€ 18,97 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017
€ 21,97 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017

Inspiratie

Wist u dat de asperge ook in Italië een zeer geliefde groente is. Ze worden voornamelijk in Noord-Italië verbouwd. Hier zijn voornamelijk de witte asperges zeer populair. De teelt wordt nauwgezet gevolgd. Ze dragen er zelfs het DOC keurmerk. Een typisch lokaal gerecht is de risotto met asperges. Hier vindt u een recept.  

Moscato Giallo

De Moscato Giallo Vogelmaier van Aloïs Lageder is een uiterst geschikte wijn voor dit gerecht. Het wijnhuis Aloïs Lageder ligt in het uiterste noorden van Italië. Hun wijnen worden gekenmerkt door zuiverheid en finesse. Een ideale combinatie met de delicate smaak van de asperge.

Risotto met asperges

Risotto met asperges.

Het witte goud! Dat is de bijnaam van asperges. Meestal worden ze klaar gemaakt op Vlaamse wijze. Waarom niet eens een risotto met asperges serveren. Een eenvoudig maar puur gerecht. Met dit gerecht doet u uw tafelgenoten genieten. 

Dit heeft u nodig:

  • 500 gr asperges (witte en/of groene)
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 75 gr boter
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 300 gr risotto-rijst
  • 100 gr parmezaanse kaas

Bereiding:

Was en schil de asperges. Verwijder de houtachtige uiteinden, en snij de asperges in stukjes van ongeveer 3cm. Kook de stukjes asperges tot ze net gaar zijn, en voeg de punten het laatste minuutje toe. 

Haal de asperges uit het water en laat ze schrikken onder koud water om te voorkomen dat ze verder garen. Zet de asperges aan de kant. Het kookvocht van de asperges voeg je toe aan de bouillon. 

Verwarm de helft van de boter in een kookpot. Bak de uisnippers lichtjes (laat ze niet bruin worden) en voeg na een minuutje de rijst toe. Ook deze laat je lichtjes bakken, zodat de korrels bedekt zijn met vetstof. Begin nu met het toevoegen van de aspergebouillon. Start met een pollepel. Wacht met het toevoegen van de volgende lepel tot de bouillon volledig is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is. Test regelmatig de gaarheid van de rijst. 

Als de rijst gaar is roer je er de resterende boter door. Haal de pot van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Spatel er nu zorgvuldig de aspergestukjes door. Zet een deksel op de pot en laat enkele minuten rusten. 

Serveer de risotto, schenk een lekker glas witte wijn... en geniet!

Producent: Lageder Alois

Boeiende aromatische wijn op basis van de muskaatdruif.

  • Appellatie: DOP Alto Adige
  • Wijnstijl: fris, medium-intens, droog, fruitig, kruidig
  • Druivenras(sen): 100% moscato giallo
  • Streek: Alto Adige
€ 17,97 / fles

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017

AALAG30016